Shiatsu masaža

Shiatsu je japonski izraz za »pritisk s prsti«. Je vrsta alternativne medicine in je sestavljena iz pritiska prstov in dlani, raztezanja in drugih masažnih tehnik. Sicer ni znanstvenih dokazov za kakršnokoli medicinsko učinkovitost shiatsu masaže, vendar ga shiatsu praktiki promovirajo kot način, s pomočjo katerega se ljudje spopadejo s stresom, bolečinami v mišicah, slabostjo, strahovi, skrbmi in depresijo.

Kako se izvaja Shiatsu masaža?

Shiatsu masaža se običajno izvaja na tleh na podlogi, v udobnih tankih in mehkih oblačilih. Če imate glavobole, se poskusite spomniti kdaj se pojavljajo: v dopoldanskem času, ob začinjeni hrani, ob čitanju ali energični terenski vadbi. Maserja obvestite tudi o vseh zdravljenjih, ki ste jih deležni.

Večina ljudi uživa shiatsu masažo podobno, kot klasično masažo mišic, pričakujejo pa neke razlike. Shiatsu masaža vključuje globoko dihanje, obračanje, raztezanje sklepov, manipulira pa se tudi s točkami pritiska. Po masaži se lahko počutite nenavadno, ampak ne boleče. Mnogi so prepričani, da je shiatsu masaža tako preventivna kot tudi zdravilna. Redno izvajanje, skupaj z raztezanjem, vadbo in zdravstveno dieto, lahko izboljša vaše zdravje.

V tej kategoriji ni nobenih proizvodov